Alin Tișe amenință cu plecarea din PNL: Avertismentul său șocant

V. E.
foto: facebook.com/pnl.ro

Alin Tișe lansează un atac dur asupra conducerii PNL: „Trădare și lipsă de meritocrație”

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și-a exprimat nemulțumirea față de actuala conducere a Partidului Național Liberal (PNL), acuzând-o de trădare și de transformarea partidului într-o „structură falimentară”. Declarațiile sale vin după ce nu a fost ales în funcția de prim-vicepreședinte în cadrul congresului recent desfășurat.

Alin Tișe consideră că votul intern al partidului a fost sabotat de mai multe organizații regionale care nu au respectat recomandările inițiale. Într-o dezbatere televizată, acesta a declarat că „trădătorii” din cadrul PNL au susținut candidatos diferiți față de cei agreați de partid.

„Frustrarea mea nu provine din nealegerea mea, ci din faptul că voturile exprimate de organizații au fost ignorate. Eu aveam suport din partea regiunii Nord-Vest, care a obținut rezultate excelente. Asta este o problemă de principiu: de ce organizațiile care ar fi trebuit să susțină un candidat au acționat contrar deciziilor luate?”, a subliniat Tișe.

Criticile lui Tișe vizează și modul în care conducerea actuală gestionează democrația internă. Acesta a afirmat că PNL „mimează” democrația, promovând aceleași figuri compromise și neputând să răspundă așteptărilor cetățenilor. „Vorbește despre reformare, dar în conducere sunt aceleași persoane”, a adăugat el.

Intrebat despre posibilitatea unei plecări din partid, Alin Tișe a răspuns: „Dacă situația impune un proiect major pentru județul Cluj, nu voi ezita să fac o schimbare. Deocamdată sunt membru al PNL, dar dacă partidul nu mai are nevoie de mine, nu mă voi agăța de această funcție.”

Această situație din interiorul PNL reflectă tensiuni crescânde care ar putea afecta stabilitatea partidului în viitor. Alin Tișe a subliniat faptul că politica actuală nu poate continua în aceste condiții, pledând pentru o reformă reală și un angajament față de performanța electorală.

Critica adusă de Tișe pare să fie o apelare la responsabilitate din partea conducerii PNL, o necesitate stringentă într-un peisaj politic din ce în ce mai competitiv. Deciziile ulterioare ale acestuia și reacțiile din partea conducerii vor influența iremediabil soarta partidului în perioada următoare.

„Vorbim de meritocrație, dar ce facem? Ne jucăm de-a democrația?”, a concluzionat Tișe.

Distribuie acest articol