Asociația turco-română a obținut contractul pentru primul lot al autostrăzii Craiova

A.C.
sursa foto: pixabay.com

Startul Autostrăzii Craiova – Filiași: Un Proiect Major Începe

Asocierea de firme formată din Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. (în calitate de lider), Strade Bauunternehmung SRL și Infravis SRL a fost selectată ca antreprenor pentru primul tronson al autostrăzii Craiova – Filiași. Anunțul a fost făcut joi de Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), conform agenției Agerpres.

Contractul, ce se ridică la suma de 1,426 miliarde lei (fără TVA), va beneficia de finanțare din cadrul Programului de Transport 2021-2027. Pistol a menționat că documentul poate fi semnat în termen de zece zile, cu condiția ca nu apar contestații.

Ministrul Transporturilor, Ciprian Șerban, a adăugat că asocierea de firme turcești și românești are la dispoziție un interval de zece luni pentru proiectare și douăzeci și patru de luni pentru execuție – în total, 34 de luni – pentru a finaliza tronsonul de 10,3 km. Acesta va reprezenta și o variantă ocolitoare importantă pentru zona de nord a Craiovei.

Printre obligațiile antreprenorului se numără construirea unui nod rutier (Craiova Nord) pentru conectarea la DN65F, un pasaj peste DEx12, două viaducte în zona nodului Valea Ursoaia și două parcări dotate cu opt locuri fiecare, dedicate încărcării vehiculelor electrice.

Autostrada Craiova – Târgu Jiu, ce se extinde pe 110 km, este segmentată în șase loturi. În secțiunea ce leagă Craiova de Filiași, tronsonul va fi de tip autostradă, în timp ce pe porțiunea dintre Filiași și Târgu Jiu se va construi un drum expres. Lotul 4 al acestui proiect va marca tranziția de la profilul de autostradă la cel de drum expres.

Acest proiect nu este doar o promisiune de dezvoltare a infrastructurii rutiere, ci și un pas important pentru îmbunătățirea conexiunilor între orașele din Oltenia. Expertiza internațională combinată cu resursele locale ar putea aduce beneficii economice și sociale semnificative comunităților din zonă.

Distribuie acest articol