Vassaras dezvăluie detalii șocante despre testarea arbitrilor: scandal total!

O.C.
Sursa foto: pixabay.com

Testul dificil pentru arbitrii de Liga 2. Aproape toți au picat!

Arbitrii de Liga 2 s-au confruntat recent cu un test teoretic surprinzător la Cheile Grădiștei, în cadrul cursului de pregătire desfășurat înaintea debutului campionatului, programat pentru weekendul 2-3 august. Acești arbitri, centrali și asistenți, numărându-se printre cei peste 100 de participanți, au fost provocați să răspundă la 20 de întrebări subtile, dar cu rezultate șocante.

Un test cu o mână dură

Rezultatul testului a fost neașteptat, iar reacțiile nu s-au lăsat așteptate. Întrebările au fost formulate cu un grad de dificultate mai ridicat decât cele anterioare, punând la încercare cunoștințele arbitrilor, care au acuzat că întrebările nu erau deloc clare. Deși pentru a trece examenul era necesar un minim de 14 răspunsuri corecte, aproape toți arbitrii nu au reușit să atingă acest prag. Eduard Dumitrescu, coordonatorul testului și fost asistent, a fost nevoit să convoace o ședință, declarând: „Rezultatele nu sunt ceea ce așteptam, vom relua testul”.

Controverse în rândul arbitrilor

Arbitrii au comunicat că întrebările au fost concepute într-un mod care le-a indus ambiguitate, susținând că „modul în care au fost construite te inducea în eroare, în nici un caz nu-ți testau cunoștințele pentru că la majoritatea nici măcar nu înțelegeai ce ți se cere”. Testarea s-a realizat pe aplicații mobile, eliminând opțiunea de a copia răspunsurile unii de la alții.

Kyros Vassaras, șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, a fost la fel de deranjat de rezultatele acestui test, exprimându-și nemulțumirea și cerând ca informațiile să rămână confidențiale, pentru a nu afecta imaginea arbitrajului românesc: „Ne facem de râs dacă se află”.

O privire asupra provocărilor

Este interesant de observat cum modul de testare a evoluat, având în vedere că în trecut, arbitrii depindeau de formulări ale întrebărilor mult mai puțin ambigue. Acum, și colegii lor din Liga 1 au menționat că întrebările nu au fost foarte clare.

În perspectiva financiară, un arbitru de Liga 2 câștigă aproximativ 2.200 de lei pentru un meci, în timp ce asistenții primesc 1.800 de lei. Aceste sume subliniază importanța pregătirii corespunzătoare, având în vedere responsabilitatea de pe umerii arbitrilor.

Cu rezultate care ridică semne de întrebare, este esențial ca sistemul de testare să fie revizuit pentru a asigura nu doar corectitudinea meciurilor, ci și integritatea arbitrajului românesc.

Distribuie acest articol