Ministrul Economiei scoate la iveală salariul majorat al directorului SALROM după criza de la Praid

F.R.
Sursa foto: salrom.ro

Salarii încontroversate: Mărirea indemnizației directorului SALROM, în timp de criză

Directorul companiei de stat SALROM a beneficiat de o majorare semnificativă a salariului, chiar în urma incidentului tragic de la Salina Praid. Conform unei decizii adoptate de Adunarea Generală a Acționarilor, indemnizația acestuia a fost crescută de la 32.000 de lei la 38.000 de lei, a declarat Radu Miruță, ministrul Economiei.

Ministrul recunoaște că în ministerul pe care îl conduce, unde se află numeroase companii de stat, veniturile directorilor sunt considerabil ridicate. În acest context, el a evidențiat că salariile din aceste entități publice se ridică la zeci de mii de lei lunar.

„Ministerul Economiei include o mulțime de companii de stat, iar funcțiile de conducere sunt adesea bine recompensate. La doar câteva zile după tragedia de la Praid, când întreaga țară se confrunta cu o stare de îngrijorare, directorul SALROM a primit o mărire de salariu. De la 32.000 de lei s-a trecut la 38.000 de lei începând cu 28 mai 2025”, a comentat Miruță.

Decizia de majorare a venit pe fondul unor situații îngrijorătoare și a fost privită cu scepticism de opinia publică. Ministrul a menționat că salariul crescut este doar o parte din compensația totală a directorului, care beneficiază și de alocări variabile.

Radu Miruță a menționat și alte exemple de salarii mari din companiile de stat, cum ar fi Cuprumin și Ictrans, precizând că aceștia pot ajunge la sume consistente: „Este vorba despre 50.000 de lei pe lună, plus o componentă variabilă”.

Întrebat despre eventualele cercetări referitoare la Consiliile de Administrație de la societățile din subordinea ministerului, ministrul a fost direct: ”Acolo-i diavolul”.

Această situație ridică întrebări despre transparența și corectitudinea gestionarilor companiilor de stat. În condițiile în care salariile directorilor sunt majorate semnificativ, este îngrijorător faptul că astfel de decizii sunt luate în momente în care companiile se confruntă cu scandaluri sau evenimente tragice.

Distribuie acest articol