Viktor Orban face valuri: Descoperă decizia surprinzătoare!

R.C.
Sursa foto: pexels.com

BYD investește 94 de milioane de dolari în Ungaria: O nouă fabrică pentru autobuze și camioane electrice

Compania chineză BYD Co Ltd a anunțat o investiție semnificativă de 32 de miliarde de forinți, adică 94 de milioane de dolari, pentru construirea unei noi fabrici în orașul Komárom, situat în partea de nord a Ungariei. Această facilitate va tripla capacitatea anuală a companiei, permițând producția a 1.250 de autobuze și camioane electrice, conform declarațiilor făcute de ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto. Sursele Xinhua și Reuters menționează, de asemenea, că noua uzină va include un laborator dedicat cercetării și dezvoltării.

În urma politicii economice promovate de premierul Viktor Orban, Ungaria a devenit un punct de atracție pentru investitorii chinezi. În contrast cu alte state membre ale Uniunii Europene, care își doresc să reducă dependența de economia chineză, Ungaria vede această cooperare ca o oportunitate de dezvoltare. „Noi, ungurii, nu considerăm o amenințare cooperarea Est-Vest, ci o oportunitate, o mare oportunitate”, a afirmat Szijjarto, adăugând că guvernul va susține proiectul cu un grant de 3,1 miliarde de forinți.

De asemenea, BYD își concentrează activitățile europene în Ungaria. Compania construiește o uzină de vehicule electrice în Szeged și intenționează să stabilească sediul său european, plus un centru de R&D, în Budapesta. Conform ministrului, aproape o treime din investițiile chineze în Europa au fost direcționate către Ungaria anul trecut, sporind cifra totală a acestor investiții la 5.500 de miliarde de forinți, echivalentul a 16 miliarde de dolari, având în vedere 64 de proiecte majore.

Expansiunea globală a BYD este impulsionată de strategia sa de construire a unor noi uzine. Compania ambiționează să deschidă o fabrică în Ungaria în acest an, urmată de o altă unitate în Turcia anul viitor. De asemenea, BYD urmează să comunice și locația aleasă pentru o a treia fabrică în Europa. În trecutul recent, compania a inaugurat o unitate de asamblare în Thailanda, iar o altă fabrică este în construcție în Brazilia, deși imaginea acesteia a fost afectată de controverse legate de condițiile de muncă ale angajaților.

Această mișcare subliniază angajamentul Ungariei de a deveni un hub pentru tehnologia vehiculelor electrice și ar putea transforma radical peisajul industrial din această țară. Pe măsură ce alte națiuni europene caută alternative la colaborările economice cu China, Ungaria pare să îmbrățișeze această oportunitate, aducând un suflu nou în industria auto locală și creând perspective promițătoare pentru viitor.

Distribuie acest articol